Utbildning & Kurser

Utbildning för företag

De skräddarsydda mindfulness-utbildningar är efterfrågade och uppskattade.
Gör gärna som Teknikföretaget wec360° i Örebro, Tandläkarna Wiberg i Örebro m.fl. -  satsa  på kick-off eller kurs  eller utbildning hos HeartMind.

Exempel på kurser är:

Hjärnkoll på jobbet.

How to work better 1–10!

Mindfulness på jobbet – Space to Lead.

Vad behöver du och ditt företag eller verksamhet ?

Mindful step by step

Grunden i mindfulnessträning handlar om att stanna upp, bli närvarande och att fokusera på en sak i taget. Steg för steg ökar vår förmåga att vara närvarande – att leva just här och just nu – varje dag.

HeartMind erbjuder  kvällskurser och helgkurser i

  • Mindfulness – om att vara närvarande i nuet och acceptera det som är och sker just nu.
  • Compassion – om medkänsla och hur vi tar hand om oss själva och andra.
  • Hjärnkoll för föräldrar – läs mer under aktuella kurser
  • Hjärnkoll på jobbet -  brain-managment – om  hur ökad kunskap om hur hjärnan fungerar kan få oss att må bättre och stressa mindre och ändå jobba mer effektivt!

Sedan flera år tillbaka har Kerstin också hållit uppskattade workshops för arbetsgrupper i samband med upptaktsdagar, kick-offs eller som del i en satsning på förbättrad hälsoklimat på arbetet. Bland företag som anlitat HeartMind för workshops återfinns bl.a Akutkliniken och Handkirurgiska kliniken på Universitetssjukhuset i Örebro, x på Hälsoakademin, Örebro Universitet  samt Skandia.

 

Sagt om kurser och workshops

“Kursen har gett vår familj ett tydligare SAMMANHANG i många situationer. Att kunna dela och förklarara vår 2-årings upplevelser utifrån hans världsbild har bidragit till att vi förstår lite bättre HUR olika beteenden är viktiga redskap i hans utveckling (och även i vår). Att kunna möta sitt barn där det faktiskt befinner sig underlättar vardagen och konflikterna blir mer hanterbara och begripliga för trötta föräldrar. Good enough har blivit ett viktigt mantra. Tack för en fin kurs!”

Åsa och Daniel, föräldrar till Noel 2 år – Kursen Hjärnkoll för föräldrar


“Kursen Hjärnkoll har gett mig bättre kunskap och förståelse för hur barnen tänker och fungerar . Det har har gett mig mer förståelse och massor av mer tålamod när jag är med barnen”

Sofia, mamma till två barn, 6 och 4 år – Kursen Hjärnkoll för föräldrar

 

“Tack Kerstin för en inspirerande träff inom mindfulness. Tänk att det betyder så mycket för min sinnesnärvaro att bar stanna upp en stund i  mitt stressade liv.  Att blunda, andas och bli medveten i nuet kändes riktigt befriande. Jag har lovat mig själv att göra det några gånger om dagen.”

Camilla Roth wec360° Stockholm – Workshopen Hjärnkoll på jobbet
“En mycket bra förmiddag med mindfulness på Prima. En bra blandning av historik och praktiska övningar. Skönt att få en möjlighet att fokusera på nuet en stund. Man inspirerades till att läsa mer litteratur och påmind om vikten av att stanna upp och vara mer närvarande i olika situationer som uppstår under en dag.”

Liselotte Wahlund, socionom, PRIMA, BUP Handen – Workshopen Mindfulness på jobbet